Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Ademloos zult u zijn van de hoeveelheid en de enorme waarde van de kunstcollectie in

de Vaticaanse Musea: antieke beelden zoals de Laocoonte en de Apollo van Belvedere, mozaieken uit antieke Romeinse villa's, u wandelt door de "Tuin Italie" in de Galerie van de 16e eeuwse geografische wandkaarten en nog veel veel meer.

En kent u de geheimen van de Sixtijnse Kapel, door Michelangelo zo goed verborgen? Zijn fresco's zijn schitterend, maar de betekenissen ervan zijn zo mogelijk nog mooier en zullen u aan het denken zetten. Michelangelo toont u meer dan alleen schoonheid...

De inhoud van het Christendom en die van het pausdom zijn in de geschiedenis vaak ver van elkaar verwijderd geweest: intriges en complotten binnen het pauselijke hof, vertoon van macht, status en rijkdom van vele pausen. Maar ook zijn er bescheiden pausen geweest die niets anders wensten dan contemplatie en een terugkeren naar de schoonheid van het oorspronkelijke Christendom.

Praktische informatie
Duur: ca. 2 uur.
Tarief: € 25 p.p. volwassene, € 20 p.p. 6-18 jr. en studenten <26 jr.
Privé-rondleiding: bovengenoemd tarief, minimum totaal € 95.
Entree: gratis (ook begeleider) op vertoon van document van invaliditeit.
Kledingadvies: gemakkelijke wandelschoenen, geen blote schouders, geen korte broek/rok, geen grote tas, geen rugzak, geen mes in uw tas.
Meetingpoint: Caffè "Vaticano" t.o. entree Museo Vaticano.

Aanvullende gegevens